Close

Música, Pólvora i Trons: Nightwish, Imaginaerum

Música, Pólvora i Trons: Nightwish, Imaginaerum
Asseieu-se a la cadira, que el circ de la fantasia, els contes i la imaginació arriba a les seves llars: el Cirque De Morgue!
Comencem amb la narració d’un conte en finès anomenat Taikatalvi (hivern màgic), on podreu escoltar el so d’una caixa de música infantil i unes flautes ben dolces, per entrar amb força amb els Imagineers: Annete Olzon, Marco Hietala, Emppu Vuorinen, Jukka Nevalainen i el gran mestre dels imaginaris Tuomas Holopainen!  I com no, acompanyats de tots els altres grans protagonistes d’aquest circ: la Looking Glass Orchestra amb els cors de la Metro Voices i els The Young Musicians London.
Recordarem les aventures de Peter Pan i visitarem la seva tomba buida a Storytime (l’hora del conte), on la teatralitat cobra protagonisme durant tot el tema.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=09MTDBb8qro]
A Ghost River (riu fantasma) pareixerà que em convidat a Eddie Van Halen a la guitarra, però és el membre dels Imagineers: Emppu Vuorinen.  Escoltarem una petita lluita de veus entre els Imagineers Olzon i Hietala. Qui creus tu que guanyarà aquesta batalla?
Passem del teatre a un club de Jazz fosc i ple de fum, on ens relaxarem una mica amb un bon got de Whisky i el so del piano. Slow, love, Slow sorprendrà inesperadament als assistents a aquest circ tan especial que ens porten els finesos Nightwish.
Però d’un extrem, passem a l’altre. Ja que de sobte, el teló torna a pujar per a que sonen les gaites irlandeses, de la mà del convidat Troy Donockley.  I Want my Tears Back (vull que tornen les meves llàgrimes)  posarà de peus a tots els assistents a aquest espectacle, especialment a la segona batalla del disc entre la gaita de Donockley i la guitarra de Vuorinen.

“Ladies and gentlemen

Be heartlessly welcome!

To Cirque De Morgue

And what a show we have for you tonight!”

I entrem al món de les bruixes i els malsons, on la bruixa Anette Olzon ens espera mentre els xiquets canten ” Ring-a-ring-a-roses, A pocket full of posies;Hush! hush! hush! hush!
We’re all tumbled down”. Aquesta història de por, Scartale (conte de por) , és probablement el moment més divertit i espectacular de tot el show!  Ens recordarà per moments a moltes bandes sonores de Disney, especialment de The Nightmare Before Christmas.

Si abans erem a Irlanda, ara passem a l’orient amb l’espectacle instrumental Arabesque, on podrem escoltar a l’orquestra Looking Glass i els cors en tot el seu esplendor. Per a quedar-se bocabadats.

Turn Loose The Mermaids (tornen les sirenes en llibertat) ens convida al relax després de tant d’èxtasi. En aquesta podem recordar melodies de l’oest americà cap al final del mateix. Amb indis, vaquers…Al final del riu el sol es posa. Preciosa.
I que dir de Rest Calm (descans tranquil, que comença pujant d’intensitat per a que puguem gaudir de nou amb una nova lluita entre les veus de Marco i la bruixa Anette Olzon. Aquesta és una dura batalla, ja que els dos tenen una veu magnífica. Potser guanye el cor de xiquetes i xiquets!  Els espectadors gaudiran d’una cançó a moments moguda, i amb parts de balada. La tornada es repeteix al final constantment incloent nous elements que l’oient té que intentar descobrir.  Seràs capaç?
 The Crow, The Owl And The Dove (El corb, el mussol i el colom), magnifica lletra en aquesta cançó a mig temps que ens farà submergir-nos en un mar de tranquil·litat.
Comencem a acabar, i només podem fer-ho com em començat: Amb cors brutals, bombos, plats, violins, potents guitarres… Last Ride of the Day (el darrer passeig del dia) és un tema dels que ens tenen acostumats els Imagineers, i del que no podràs llevar-te la melodia enganxosa del cap. Faran que tots s’alcen de les banquetes i aplaudisquen ben fort.
Finalment, l’actuació dels nostres trapezistes, malabaristes, bruixes i demés membres del circ d’imaginació musical acaba amb una peça dividida en tres actes, anomenada Song of Myself (cant a mi mateix), on Anette ens embruixa una vegada més amb les seves qualitats interpretatives, i on tots els altres actors l’acompanyen de forma magistral. Un deu.
I després d’una bona estona aplaudint, l’orquestra Looking Glass ens fa un bis amb un extracte de les millors melodies de tot l’espectacle del Cirque de Morgue amb la peça Imaginaerum. Per a llevar-se el barret!
Descarrega’l
els Imagineers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =